Preocupació a la Sindicatura de Barcelona per la “crisi institucional” entre Mossos i Guàrdia Urbana

Albert Batlle ha admès algun "desajust" mentre que el Departament d'Interior parla d'un debat sobre les funcions

Un agent dels Mossos d'Esquadra i un de la Guàrdia Urbana

La Sindicatura de Barcelona ha mostrat “preocupació” per la “crisi institucional” entre el cos de Mossos d’Esquadra i el de Guàrdia Urbana de Barcelona, revelada en una informació de La Vanguardia aquesta setmana. En un comunicat, l’òrgan ha fet valdre el “model pioner de cooperació i coordinació” dels dos cossos policials, i ha avisat que “la situació de crisi” que apunta el mitjà “podria posar en risc el treball conjunt en matèria d’investigació, principalment de delictes vinculats al tràfic de drogues”.

“Implicaria una pèrdua d’efectius policials dedicats a la investigació de delictes i podria comportar una proliferació de delictes contra la salut pública, entre d’altres”, ha subratllat la Sindicatura, que defensa que el model de cooperació entre Mossos i Guàrdia Urbana ha permès “aconseguir grans èxits en matèria de seguretat”.

En aquest sentit, l’òrgan ha recordat que la “complexitat” de la gestió de la seguretat a Barcelona va portar la Generalitat i el consistori de la ciutat a firmar un conveni de col·laboració el 2004, i ha avisat que “trencar” el model seria “perjudicial” per a la ciutadania. Per això, ha demanat als responsables dels cossos “enteniment” per donar continuïtat a la fórmula col·laborativa.

Batlle admet algun “desajust”

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha admès aquest dilluns que pot haver-hi algun moment puntual de descoordinació entre el cos de Mossos i el de la Guàrdia Urbana, però ha indicat que algun “desajust” en el treball policial és “comú” i ha fet valdre la feina dels operatius.

“Tenim reptes molt importants que demanen el treball conjunt dels dos cossos”, ha manifestat Batlle, que també ha defensat més col·laboració entre ambdós cossos.

Al seu torn, fonts del Departament d’Interior han reconegut que hi ha un debat obert entre Mossos i Guàrdia Urbana sobre el rol i les funcions de cadascun dels cossos, però han assegurat que el treball conjunt i la col·laboració continuarà sent-hi.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari