Trias constata un “canvi de voluntat” de Collboni amb els pactes i avisa que és un “greu error”

Acusa l'alcalde d'obeir "interessos de partit" per cercar "acords de futur" en lloc de vetllar pel que convé a Barcelona

El cap de l'oposició, Xavier Trias, al ple de cartipàs

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha constatat un “canvi de voluntat” de l’alcalde, el socialista Jaume Collboni en relació amb els pactes de govern a la capital catalana. En una entrevista a RAC1 el líder de Junts a l’ajuntament ha considerat que apostar per un executiu a tres amb els comuns i ERC és “un greu error” perquè no és el que vol la ciutadania.

Trias ha acusat el socialista d’estar “obeint interessos de partit” per cercar “acords de futur” en lloc de vetllar pel que convé a la ciutat. “Ja s’ho farà”, ha etzibat Trias que també ha considerat que els republicans i els socialistes no estan actuant amb coherència. “Van presentar-se a les eleccions dient que no pactarien amb Colau i ara probablement passarà tot el contrari i tindrem un altre tripartit”, ha lamentat.

Xavier Trias ha explicat que continua mantenint la seva “ferma voluntat” de pactar amb els socialistes perquè ja s’ha vist que el govern de progrés de l’anterior mandat “ha estat un desastre”. En aquest sentit, ha deixat clar que si aquesta opció no acaba prosperant és perquè Collboni decideix prendre un altre camí.

Així, ha reconegut que hi ha persones de l’entorn de TriasxBCN que no veuen amb bons ulls aquest acord, però ha deixat clar que qui té la darrera paraula en aquest cas és ell. “La gent del meu partit em fa cas a mi”, ha afirmat Trias que ha dit que un govern estable entre el PSC i els seus és el millor per Catalunya i Barcelona: “Tranquil·litzaríem els ànims a curt i llarg termini”, ha avisat.

Preguntat sobre el nou posicionament d’ERC, ha dit que ell va tenir molt bona entesa i col·laboració amb Ernest Maragall, però ha admès que no sap “en quina situació estan ara els republicans”.També ha reiterat que el seu temps a l’Ajuntament de Barcelona està a punt d’acabar-se. “En el moment en què hi hagi un acord en una direcció o en l’altra marxaré”, ha remarcat l’exalcalde.

Trias ha concretat que en un termini màxim d’un mes i mig plegarà: “M’he compromès amb una persona a oficiar un casament i esperaré fins llavors per complir la meva paraula”, ha comentat. Ha afegit que se n’anirà deixant el grup “ordenat” i amb Neus Munté i Jordi Martí al capdavant. “Són dues persones que han demostrat un molt bon nivell personal i altruista”, ha afirmat Trias. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que en cas que la direcció del partit decideixi posar algun altre al capdavant, faran una passa al costat sense cap mena de problema.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari