Illa sobre l’acusació de Ribera a García Castellón: “Tinc tot el respecte pel poder judicial i no hi ha molt més a dir”

Ximo Puig sobre 'l'Operació Catalunya': "És el més greu que ha passat a Espanya en les últimes dècades"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, després de l'atenció als mitjans que ha fet aquest dijous a Gandesa (Eloi Tost, ACN)
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, després de l'atenció als mitjans que ha fet aquest dijous a Gandesa (Eloi Tost, ACN).

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha evitat aquest dissabte donar suport o censurar la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per les seves crítiques al jutge Manuel García Castellón, instructor de la causa oberta a l’Audiència Nacional per terrorisme contra Tsunami Democràtic.

En unes breus declaracions a l’entrada de la Convenció Política del PSOE, Illa ha estat preguntat per si compartia les paraules de la ministra i el socialista ha esquivat la valoració. “Tinc tot el respecte pel poder judicial i no hi ha molt més a dir”, ha sentenciat, allunyant-se així d’altres companys de partit com el ministre de Transport, Óscar Puente, que van defensar Ribera.

“Utilitzar tots els aparells de l’Estat per donar cobertura a un partit”

L’expresident valencià Ximo Puig ha opinat sobre ‘l’Operació Catalunya’ i l’ha considerat “el més greu que ha passat a Espanya en les últimes dècades”. “Significa utilitzar tots els aparells de l’Estat per donar cobertura a un partit i a l’opció concreta d’aquell espai polític”, ha assenyalat Puig en una entrevista al Diari Ara.

L’expresident de la Generalitat Valenciana es mostra partidari d’arribar fins al final. “Saber tot el que ha passat, perquè és molt greu. És una mena de superWatergate. El cas que li va costar la presidència a Nixon era d’espionatge a un partit. Això va més enllà. Posa en qüestió l’estat de dret”, ha afirmat Puig, que no es mostra partidari d’incentivar el retorn d’empreses a Catalunya: “Se situen on els convé”.

 

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari