Díaz, sobre els decrets: “Amb el seu vot decideixen si qui rep un subsidi d’atur percep 480 o 570 euros”

La vicepresidenta segona defensa que és una "millora sense precedents" de les prestacions

Yolanda Díaz

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha reclamat aquest dimecres el vot al decret 7/2023 perquè suposa “una millora sense precedents” de les prestacions d’atur. “Protegim més gent, amb més intensitat i de forma més eficaç”, ha defensat la també ministra de Treball davant del ple del Congrés dels Diputats, amb el futur dels tres decrets encara en l’aire pels vots de Junts per Catalunya.

En aquest sentit, la també líder de Sumar ha advertit que, “amb el seu vot”, avui els diputats “decidiran si qui percep el subsidi d’atur percep 480 euros o 570 euros”. El debat ha evidenciat la primera gran topada amb Podem després de la sortida del grup parlamentari, que ha denunciat la manca de “voluntat de negociar” de La Moncloa.

En la seva defensa del decret, Yolanda Díaz ha defensat la millora “substancial” de la prestació d’atur, “que continua en la diana de les posicions neoliberals”. La ministra de Treball ha denunciat un “debat replet de confusions, mitges veritats i mentides” i ho ha rebatut amb “la xifra rècord d’ocupació” que té avui Espanya, “la més alta de la democràcia”.

És per això que la vicepresidenta segona del govern central ha reclamat el suport de la resta de grups, que “amb el seu vot avui decideixen una cosa tan crucial com el que segueix”. En aquest sentit, Díaz ha argumentat: “Avui decidiran si qui percep un subsidi percep 480 o 570 euros, gairebé 100 euros al mes; si un eventual agrari queda protegit; si una treballadora ha d’esperar o no un mes per cobrar l’atur; tenen a les seves mans el dret a un permís de lactància acumulat de 28 dies”. “Tot això depèn que anteposin els interessos del país i les persones més humils a altres interessos legítims, però que no hi tenen res a veure”, ha sostingut Yolanda Díaz, que també s’ha dirigit al PP: “La desocupació no entén d’esquerres o de dretes”.

Podem topa amb el govern central

La diputada de Podem Noemí Santana ha evidenciat la primera gran topada en seu parlamentària amb el govern espanyol, després de la seva sortida del grup parlamentari de Sumar. Si bé ha defensat que el decret és “molt positiu en cert sentit”, també ha retret alguns aspectes, com les “retallades als majors de 52 anys perceptors del subsidi d’atur”.

En nom d’ERC, el diputat Jordi Salvador ha confirmat el vot favorable, perquè incorpora algunes millores. “No es tracta de cap canvi revolucionari, però conté aspectes importants. Parlem de les condicions de vida de les persones que pitjor ho estan passant”, ha assegurat el parlamentari republicà. Malgrat tot, ha advertit que continua sent “insuficient” i ha esperat millorar-lo en la seva tramitació parlamentària. Com Podem, Salvador ha assenyalat que “la cosa més inacceptable” és la cotització dels majors de 52 anys. En aquest sentit, ha ironitzat: “No sé si ha estat Calviño o Brussel·les”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari