Turull trasllada en una reunió amb Cerdán que Junts manté el ‘no’ al decret de mesures socials

Fonts del partit de Puigdemont avisen que tampoc accepten la “trampa” de la tramitació com a projecte de llei: “No ens en fiem”

Pedro Sánchez amb Míriam Nogueras i Santos Cerdán

El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, van reunir-se aquest dijous a Barcelona i van constatar les seves diferències al voltant del decret òmnibus de mesures socials del govern espanyol, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN. Segons les fonts consultades, Turull va traslladar a Cerdán que mantenen el ‘no’ a la norma, perquè “pot posar entrebancs a la llei d’amnistia”, i tampoc veuen amb bons ulls la tramitació com a projecte de llei, que consideren “una trampa”. El decret serà debatut i votat en el ple de la setmana que ve al Congrés dels Diputats i els vots de Junts són necessaris.

Des de Junts posen el focus en una reforma de la llei d’enjudiciament criminal (Lecrim) inclosa en el decret, per la qual les causes judicials quedarien paralitzades quan un magistrat plantegés una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Això, segons el partit de Puigdemont, obstaculitzaria l’aplicació de la llei d’amnistia un cop aprovada. A més, detecten altres qüestions que “afecten l’autogovern”.

D’aquesta manera, Turull va traslladar a Cerdán que mantenen el ‘no’ a la convalidació del decret. Els socialistes els plantegen la tramitació com a projecte de llei, una via que el partit independentista tampoc accepta. “No ens en fiem”, avisen les fonts consultades, que assenyalen una alternativa al PSOE: “Es pot retirar el decret i fer-ne un altre al cap de cinc minuts sense aquestes coses”.

Pressupostos de la Generalitat

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat, fonts de Junts assenyalen que no tenen cap novetat per part del Govern des de l’última reunió, celebrada abans de Nadal. A hores d’ara, el partit de Jordi Turull i Laura Borràs preveuen un escenari com el de l’any passat, en què l’executiu pacti els comptes amb el PSC i els comuns.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari