Sánchez manifesta una “voluntat total” per tancar acords en finançament i autogovern

El president del Govern s'oposa a un referèndum, però avança que caldrà "continuar treballant" en acords amb l'independentisme després de l'amnistia

Pedro Sánchez

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha expressat aquest dijous una “voluntat total” d’assolir acords per reforçar l’autogovern i el finançament amb la Generalitat i les formacions independentistes, en el nou marc de “retrobament” i “superació del conflicte” que defensa el seu executiu, però ha rebutjat un referèndum d’autodeterminació adduint que “no està contemplat” a la Constitució.

En la roda de premsa que ha ofert després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha referit a cinc acords, entre els quals hi ha la reactivació de la taula de diàleg a l’inici del 2024, una llei de llengües i els traspassos de Rodalies i de l’ingrés mínim vital.

Sánchez ha apuntat que després de la llei d’amnistia caldrà “continuar treballant” en els acords amb l’independentisme. “Dins de la Constitució podem parlar de moltes coses”, ha dit, “i parlar de les coses que defineixen la societat catalana, per exemple en l’àmbit de la llengua”, ha defensat.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari