ERC i PSC acorden deixar en mans dels ajuntaments el topall als pisos turístics

Els republicans salven l'aprovació del decret del Govern al Parlament a canvi de modificar-ne el contingut al març

La consellera de Territori, Ester Capella, al ple del Parlament (ACN)

ERC i PSC han acordat modificar la regulació dels pisos turístics per tal que siguin els ajuntaments els qui decideixin si estableixen un topall o no, i també reduir de 262 a 140 els municipis on s’aplicarà la nova llicència necessària per tenir un dels denominats habitatges d’ús turístic (HUT).

La consellera de Territori, Ester Capella, ha admès que no li agraden alguns dels canvis pactats amb el PSC perquè es deixen les “portes obertes” als municipis. I ha avisat que treballarà “en un futur” perquè el decret “torni allà on no hauria d’haver sortit mai”.

Aquestes paraules no han agradat al diputat del PSC Òscar Ordeig, que ha recordat que els acords s’han de “respectar”, recull l’ACN. Els republicans han salvat aquest dimecres l’aprovació del decret al Parlament a canvi de modificar-ne el contingut al març.

El Parlament ha avalat aquest dimecres el decret del Govern que regula els pisos turístics amb els vots a favor d’ERC, PSC, En Comú Podem i la CUP. En canvi, Junts, Cs, Vox i PPC hi han votat en contra. I la cambra catalana també ha aprovat que es tramiti com a projecte de llei per poder fer modificacions. Serà en aquest tràmit parlamentari quan PSC i ERC s’han compromès a introduir els canvis pactats abans que acabi el març.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari