Simó considera un “error imperdonable” vincular els resultats de PISA a la immigració

La consellera d'Educació nega que s'imposin metodologies i defensa l'autonomia dels centres

    La consellera d'Educació, Anna Simó, al Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte)

    La consellera d’Educació, Anna Simó, ha negat en una entrevista al diari Ara que el departament imposi mètodes d’aprenentatge als centres educatius, i ha defensat l’autonomia de cada escola per triar el que més s’escaigui a l’alumnat. A més, la consellera ha considerat un “error imperdonable” atribuir els resultats de l’informe PISA a una sobrerepresentació de la immigració, com va afirmar el secretari de Transformació Educativa, Ignasi Garcia Plata.

    Simó ha explicat que la setmana passada es va dir que hi havia un problema de sobrerepresentació d’alumnat immigrat als informes PISA perquè el Consell Superior de Valoració “va creure que hi era”, però ha afirmat que “va ser un error”. En aquest sentit, la titular d’Educació ha assegurat que aquest informe “no defineix l’alumnat nouvingut de la mateixa manera que ho fa el Departament”: “Nosaltres el que comptem és l’alumnat que ve de fora, no les seves famílies. I aquí va haver-hi un error, que és un error imperdonable”, ha subratllat.

    La consellera ha insistit en el missatge que ja va dir poc després de conèixer-se els resultats de l’informe PISA: que aquelles proves són del 2022 i que les de competències bàsiques del 2023 ja mostren indicis de millora. També ha reiterat que les causes dels mals resultats són diverses, i que una de les que influeix és que Catalunya encapçala el rànquing espanyol de pobresa infantil.

    D’altra banda, Simó ha reiterat que cal “tornar als bàsics”, reforçant matemàtiques, català, castellà i anglès, però ha evitat menystenir cap de les metodologies que s’apliquen actualment, tot tornant a indicar que cada centre escull la que més se li escau. “Tornar als bàsics no vol dir més hores de mates per a tothom. Ni de llengua tampoc. El que vol dir és personalitzar l’aprenentatge“, ha indicat la consellera d’Educació, que ha defensat l’autonomia de cada centre, perquè les escoles “ja saben què han de fer per reforçar els seus alumnes”.

    Preguntada per metodologies innovadores com el treball per projectes, Simó ha explicat que el Departament té programes d’innovació, però ha insistit que els centres s’hi acullen “si volen”. “Jo crec que ni una cosa és bona ni l’altra és dolenta. Simplement, es tracta d’adequar-se a les necessitats de l’alumne i això ho saben millor els centres que ningú. Per això vull donar el missatge que confiem en el sistema perquè té uns bons pilars”, ha assegurat la consellera.

    (Visited 81 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari