El PSOE exigeix al PP que trenqui amb Vox per les declaracions d’Abascal sobre Sánchez

Els populars rebutgen les paraules del líder de Vox, però acusen els socialistes de victimitzar-se

    La vicepresidenta quarta del govern central i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero (PSOE)

    Diversos ministres i membres del PSOE han demanat al PP que trenqui amb el partit d’ultradreta i condemni les paraules del líder de Vox, Santiago Abascal, contra el president del govern central, Pedro Sánchez, de qui ha dit que “hi haurà un moment que el poble el voldrà penjar dels peus”. La vicepresidenta primera del govern central i futura presidenta del Banc Europeu d’Inversions (BEI), Nadia Calviño, ha afirmat aquest dilluns que està “preocupada” per les declaracions d’Abascal i per les “actituds d’odi” i “insults” del PP vers el president espanyol.

    “Quan un encén la metxa no se sap on acabarà i veig molta irresponsabilitat tant en Vox com al PP”, ha afirmat Calviño en una entrevista a Onda Cero. Per la seva banda, la vicepresidenta quarta del govern central i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha considerat que les declaracions d’Abascal són “indignes” i que suposen una “greu incitació a l’odi”. “Feijóo té alguna cosa a dir? No és suficient per fer-los fora dels governs que comparteixen? Exigim una condemna immediata”, ha publicat a X Montero en referència al president del PP, Alberto Núñez Feijóo.

    El secretari d’organització del PSOE, Santos Cerdán, també ha carregat contra els populars arran de les paraules d’Abascal, i ha comentat: “Sr. Núñez Feijóo, li sembla bé això que diu el seu soci d’ultradreta? Amb qui governa en CC.AA. i ajuntaments, qui va votar a la seva investidura fake. Cada dia que passa sense condemnar aquestes barbaritats és una llosa més que l’inhabilita per a governar”.

    No obstant això, per al PP el que està fent el PSOE és un “intent de victimització” i d'”implicar el PP, de manera tosca, en una polèmica artificialment ampliada”. De fet, fonts dels populars consideren que els socialistes pretenen tapar “amb presumptes ofenses” el fet que aquest dimarts es vota la presa en consideració de la llei d’amnistia al Congrés i la reunió amb Junts, en la qual un diplomàtic salvadorenc “va fer d’àrbitre en les relacions” entre Espanya i Catalunya.

    El PP ha expressat que no comparteix les declaracions d’Abascal, però ha assegurat que “no ajudarem el PSOE a distreure l’atenció dels espanyols”. “Aquesta setmana el protagonisme no està en el que diu Vox, sinó en el que fan els socialistes al Congrés”, indiquen des del partit.

    (Visited 50 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari