El Consell de Ministres aprova una llei que obligarà a garantir la paritat al TC i el CGPJ

El text fixa un 40% de dones al govern i als organismes de poder, però dona un marge de cinc anys

La ministra i portaveu del govern d'Espanya, Pilar Alegría

Foto: ACN, Javier Barbancho

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la llei de paritat amb què pretén garantir una representació equilibrada de dones i homes als centres de decisió públics i privats. La norma, que ara passarà al Congrés dels Diputats, va quedar parada amb el final de l’anterior legislatura.

El projecte de llei, segons recull l’ACN, fixa que hi ha d’haver almenys un 40% de dones al govern espanyol i a organismes com el Tribunal Constitucional (TC), el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Consell d’Estat, el Tribunal de Comptes i el Consell Fiscal.

“Les dones som la meitat de la població i, per tant, hem de tenir la meitat del poder”, ha defensat la ministra i portaveu de l’executiu, Pilar Alegria, després del Consell de Ministres.

Segons ha explicat la titular d’Igualtat, Ana Redondo, la nova norma contempla, a més, una igualtat “efectiva i real” mitjançant una modificació de la llei electoral per introduir-hi les denominades llistes cremallera. “Serem flexibles en l’adaptació i hi haurà un període de cinc anys perquè l’administració central pugui adaptar-se”, ha apuntat la ministra Redondo.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari