Junts treu pit per la seva taula de diàleg titllant d'”estèril” la d’ERC

El portaveu Josep Rius destaca que està "validada internacionalment"

Josep Rius

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha assegurat aquest dilluns que “s’ha avançat més” en la negociació amb el Govern d’Espanya “en aquest darrer més que no pas en tres anys” gràcies a la reunió que dissabte hi va haver a Suïssa amb el PSOE.

“Hem passat d’una taula de diàleg estèril a una negociació efectiva entre Junts i el PSOE validada internacionalment i s’estan complint fil per randa els acords”, ha afirmat aquest dilluns en roda de premsa, desacreditant l’espai de diàleg que han mantingut els socialistes amb ERC la darrera legislatura.

Rius, que no ha volgut concretar quan serà la pròxima reunió amb els socialistes ni on, ha receptat “necessària discreció” i ha acusat ERC d’haver vetat Junts de la taula de diàleg de l’anterior legislatura, després que el president del govern, Pedro Sánchez, hagi demanat a republicans i juntistes que acordin crear un sol espai de diàleg entre el govern central i l’independentisme.

El traspàs de Rodalies
D’altra banda, ha anunciat que Junys demanarà explicacions al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, pel traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya. Rius ha criticat que el Govern anunciés “un traspàs integral”, ja que el considera “parcial” i fet mitjançant “una empresa mixta en què l’Estat té capacitat de bloqueig”.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari