Puente lamenta l'”alarma innecessària” entre els sindicats pel traspàs de Rodalies

El ministre afirma que el traspàs serà "complex" i reitera que els treballadors mantindran els drets

Óscar Puente

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha constatat que l’anunci de traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya produís “certa alarma innecessària” a la plantilla de Renfe i ha tornat a llençar un “missatge de tranquil·litat” als treballadors, a qui ha garantit que es respectaran els seus drets laborals.

En la seva intervenció a la III Jornada de Mobilitat Sostenible organitzada per eldiario.es i posteriorment en declaracions als mitjans, el ministre no ha volgut concretar cap data en el traspàs de Rodalies. “Les dues parts han d’assumir que és un tema complex i que portarà un temps. L’important és que hi ha un punt de partida en el qual estem d’acord”, ha assenyalat Puente.

Óscar Puente ha reivindicat el fet que els representants dels treballadors acabessin desconvocant les cinc jornades de vaga i ha garantit que estaran informats del procés de traspàs. “És un tema que no hi haurà grans problemes, anem plegats i a cap de les dues parts ens interessa el conflicte”, ha remarcat.

El ministre ha recordat que en realitat traspàs “ja té una certa història” des del 2010 i que ara toca “culminar-lo”. En aquest sentit, ha explicat que cal fer-ho des del punt de vista econòmic per millorar el servei, la faceta “més important, més urgent”; des de l’operativa, amb la creació de l’empresa mixta entre el govern central i la Generalitat; i de la infraestructura, amb les vies que tenen inici i final de recorregut a Catalunya i que poden ser traspassades.

D’altra banda, Puente ha obert la porta a parlar de la cessió del servei de rodalies -Cercanías a la resta d’Espanya- a les comunitats que s’ho plantegin i ha posat l’exemple del País Basc, on ja hi ha un procés en marxa tot i que amb “fórmules diferents” a les de Catalunya o a Andalusia, després que ahir el president de la comunitat andalusa, Juanma Moreno, obrís la porta a aquesta possibilitat.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari