El CGPJ nega la confiança al fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz

L'òrgan de govern dels jutges considera per 8 vots a 7 que "no és idoni" per al càrrec

  El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)

  El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) s’ha posicionat aquest dijous en contra de la renovació del fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, decidida per l’executiu central. Els membres de l’òrgan de govern dels jutges, en mandat caducat des de fa gairebé cinc anys,  han conclòs per 8 vots contra 7 que “no és idoni” per al càrrec.

  Es tracta de la primera vegada que el CGPJ s’oposa a una designació de fiscal general de l’Estat. La seva predecessora, l’exministra Dolores Delgado, va superar el tràmit amb 12 vots a favor i set en contra. Darrera d’aquest rebuig a García Ortiz, hi ha el fet que el fiscal general no s’hagi pronunciat en contra de la llei d’amnistia i l’ús del terme lawfare a l’acord subscrit entre el PSOE i Junts, i també que recordés als fiscals que la seva tasca és mantenir-se imparcials i respectar la separació de poders.

  Els vocals del CGPJ han celebrat el ple per complir el tràmit d’audiència preceptiu, però no vinculant, després que el Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts aprovés aquest dimarts l’acord de renovació de García Ortiz.

  (Visited 87 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari