El 76% de l’haixix comissat l’any passat a Catalunya es va interceptar a Tarragona

La Guàrdia Civil confisca 22.000 plantes de marihuana aquest 2023 i desarticula cinc bandes dedicades al seu cultiu

El tinent coronel de la Guàrdia Civil de Tarragona, Jordi Verger, durant l'entrevista feta a la seva oficina de la comandància tarragonina

El 76% de l’haixix comissat l’any 2022 a Catalunya es va interceptar a la província de Tarragona, segons dades de la Guàrdia Civil. Des de principis d’any i fins a aquest novembre, el cos ha desarticulat cinc organitzacions dedicades al tràfic de marihuana. Aquestes actuacions s’han saldat amb 22.000 plantes confiscades, 50 detinguts i 35 escorcolls. En una entrevista a l’ACN, el tinent coronel de la comandància tarragonina, Jordi Verger, ha subratllat que han escapçat la cúpula d’aquests grups i que la pressió policial exercida ha fet que es desplacin cap a altres indrets. També assenyala que alguns dels arrestats són víctimes del tràfic d’éssers humans.

Verger explica que l’haixix arriba via marítima des del nord d’Àfrica a les costes tarragonines i ebrenques. En el cas de la província, diu que hi ha organitzacions que faciliten l’arribada i l’emmagatzematge d’aquesta droga, així com el seu transport, principalment, cap a Europa. “Tradicionalment, ens hem trobat amb organitzacions que ja van fent això i que juntament amb la pressió al sud d’Espanya, amb operacions especials contra aquest fenomen delinqüencial, ha fet que aquestes bandes busquin una altra vegada l’àmbit de Tarragona”, indica el responsable policial.

Per la qual cosa, indica, el 76% de l’haixix que es va comissar l’any passat a Catalunya es va interceptar a la província tarragonina. En concret, van confiscar 7.852 quilograms d’aquesta substància l’any 2022 i en el que portem d’aquest any la xifra s’enfila als 9.965 quilograms. “Amb aquesta pressió feta a Tarragona hem pogut verificar que aquestes organitzacions han desplaçat les seves actuacions de descàrrega a altres províncies i, per tant, tenim constància de l’arribada d’haixix tant a la província de Barcelona, de Girona o també a la de Castelló; com a mínim hem aconseguit que aquestes bandes es plantegin buscar altres alternatives”, afegeix.

Verger afirma que els preocupa que les organitzacions criminals escullin Tarragona o Catalunya com l’indret per instal·lar la seva activitat delictiva. “Preferiríem que no ho fessin, estem intentant que ho tinguin molt difícil per fer aquestes plantacions i que si les munten tard o d’hora les puguem detectar per tal que es dediquin a una altra cosa o que ho facin a un altre país que no sigui Espanya”, ha asseverat.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari