Sánchez defensa que condemnar “la matança indiscriminada de civils” a Gaza és “una qüestió d’humanitat”

El líder socialista lamenta les crítiques del PP i li demana que estigui “amb els drets humans”

El president espanyol, Pedro Sánchez, durant el seu viatge a Israel i Palestina (Moncloa)
El president espanyol, Pedro Sánchez, durant el seu viatge a Israel i Palestina (Moncloa).

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha reiterat aquest diumenge el seu missatge crític amb la mort de civils a Gaza, que ha provocat una crisi diplomàtica amb Israel. “Condemnar els vils atemptats terroristes de Hamàs i, alhora, condemnar la matança indiscriminada de civils palestins a Gaza no és una qüestió de partits ni d’ideologies, és una qüestió d’humanitat”, ha dit Sánchez en un discurs en un acte del PSOE a Madrid.

Sánchez ha retret al PP les seves crítiques al viatge al Pròxim Orient. “No els demano que estiguin amb el govern, els demano que estiguin amb els drets humans”, ha defensat. Des de Ramal·lah, Sánchez va obrir la porta a reconèixer unilateralment l’estat palestí i va criticar la mort de persones innocents en els bombardejos.

Precisament dilluns, a Barcelona, es farà una cimera de la Unió per la Mediterrània (UpM) que abordarà les possibles solucions al conflicte. Israel ja ha anunciat que no hi pensa participar, i ha avisat que es pot convertir en un fòrum “d’atacs” a Tel-Aviv.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari