L’Eurocambra reclama a la Comissió que digui si Espanya pot usar Pegasus

La resolució, aprovada amb els vots a favor de 425 diputats, reclama també una avaluació dels casos de Xipre, Grècia, Polònia i Hongria

Seu del Parlament Europeu a Estrasburg

El Parlament Europeu ha reclamat aquest dijous a la Comissió Europea que emeti una avaluació abans que acabi el novembre sobre si Espanya, Xipre, Grècia, Hongria i Polònia compleixen les condicions per continuar utilitzant programes d’espionatge com Pegasus.

En una resolució adoptada al ple d’Estrasburg per 425 vots a favor, 108 en contra i 23 abstencions, els eurodiputats han criticat la manca d’acció de l’executiu comunitari per frenar “l’abús” d’aquestes eines i han reconegut la seva “preocupació” per nous capítols en països com Alemanya, recull l’ACN.

El ple també ha lamentat que la investigació sobre l’ús de Pegasus a Espanya quedés desestimada per la manca de cooperació d’Israel.

El text aprovat expressa que, malgrat que la comissió d’investigació sobre l’ús de Pegasus va demanar canvis legislatius, la Comissió Europea “encara no ha presentat un pla sobre com respondre a les amenaces plantejades per a les persones i la democràcia”, per la qual cosa els eurodiputats insten l’executiu comunitari a emprendre “les mesures necessàries” i a emetre l’informe.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari