Qui aprofita per passar comptes amb la vella guàrdia de Podemos?

Pablo Echenique

“Ara us els mengeu amb patates”. Amb aquesta frase -i l’emoticona d’un petó- ha culminat Albano-Dante Fachín una resposta a X amb què ha passat comptes amb la vella guàrdia de Podemos, adreçada a Pablo Echenique, exportaveu del partit al Congrés i home de confiança de l’exsecretari general de la formació morada, Pablo Iglesias.

Després que s’hagi consumat aquest dilluns la sortida de Podemos del govern central, on només el PSOE i Sumar tindran representants, ha aprofitat per retreure a Echenique la política d’aliances a Catalunya, en particular amb ICV, quan Fachín era líder de Podem Catalunya, una etapa marcada pel seu enfrontament amb els seus companys de bancada Joan Coscubiela i Lluís Rabell.

“Pablo: potser és un bon moment per recordar com us vau aliar amb Coscubiela i ICV (i el seu deute amb LaCaixa) per lluitar contra els que defensàvem el dret d’autodeterminació dels catalans”, ha recordat a Echenique en un to similar al dels missatges que ha adreçat a altres figures polítiques, com el mateix Iglesias.

La sortida de Fachín de Podem va ser sonada. Alineat amb el front independentista al Parlament el 2017, però per això membre del sector menys nombrós de la dividida bancada de Catalunya Sí Que Es Pot (conglomerat electoral de Podem, els comuns i ICV), va ser desautoritzat per Iglesias, el qual va maniobrar per apartar-lo. No va ser necessari, finalment, ja que Fachín va renunciar a continuar com a líder de Podem Catalunya quan la destitució semblava cosa d’hores.

(Visited 307 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari