Hereu recorda Lluch en l’acte de recepció de la cartera de ministre d’Indústria

El ministre d'Indústria promet agafar "velocitat de creuer" en el desplegament dels PERTE

L’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu ha rebut aquest dimarts la cartera de ministre d’Indústria de mans del seu predecessor, Héctor Gómez, en un acte on ha evocat la figura d’Ernest Lluch, assassinat per ETA el 21 de novembre de fa vint-i-tres anys. Hereu ha recordat que Lluch va ser assassinat per defensar el diàleg com a eina de resolució de conflictes i “era un apassionat de l’economia territorial i del que suposava la industrialització”.

Jordi Hereu també ha fet una crida a la participació de tots els sectors, Estat, ministeris, empreses i agents socials, en el desplegament, per “avançar en la transformació estructural de l’economia” i “fer-la més atractiva”.”Tenim grans horitzons per davant”, i “m’afegeixo a un equip per desplegar veles i agafar velocitat de creuer”, ha afirmat el ministre, perquè “desplegarem molts PERTE (projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica)” i “no els desaprofitarem”, però “això requereix diàleg i voluntat de negociació”.

Entre els objectius que s’ha marcat, ha destacat la necessitat de guanyar autonomia estratègica oberta a un àmbit europeu i impulsar la reindustrialització. “Cal ajudar la indústria per fer la transició energètica”, ha dit. “Per a mi és fonamental construir un projecte entre tots”, ha dit, “perquè només junts podem avançar”.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari