Aragonès viatjarà a Corea del Sud per obrir una altra delegació de la Generalitat

La consellera Serret es desplaçarà també al Japó per reforçar els vincles institucionals

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret (ACN, Marta Vidal)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, viatjaran del 27 al 30 de novembre a Corea del Sud. El viatge institucional servirà per inaugurar la delegació de la Generalitat al país, a més de concretar diverses trobades amb institucions coreanes i “enfortir” els llaços econòmics i comercials.

Segons ha informat la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, Aragonès i Serret també se citaran amb el governador de Gyeonggi, Kim Dong-yeon; i amb l’alcalde d’Incheon, Yoo Keong-bok. A més, el president català mantindrà trobades amb empreses del país amb interessos compartits amb Catalunya en l’àmbit tecnològic, l’automoció, bateries elèctriques i gestió de l’aigua, entre d’altres.

Es tractarà de la primera visita institucional d’Aragonès a Àsia. Amb aquest, el president haurà fet 16 viatges durant la legislatura en els quals ha visitat 15 països d’Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Àsia.

Serret, al Japó

Després de Corea, la consellera Serret viatjarà també al Japó amb el mateix objectiu de reforçar els vincles institucionals entre els dos països i de consolidar el desplegament de la presència del govern català al continent asiàtic. El Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern del Japó mantenen una relació “intensa i estable” des de fa molts anys, que es concreta a través de l’anomenat Pla Japó.

L’objectiu de l’executiu català és intensificar encara més aquesta relació amb la posada en marxa de la delegació al Japó, creada el maig del 2022 i encapçalada per Mònica Castellà des del gener d’aquest any. La consellera, acompanyada de la delegada, mantindrà diverses reunions institucionals entre els dies 1 i 4 de desembre.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari