La Conferència Episcopal afirma que “tots els pactes són lícits” si respecten la llei

Omella diu que qualsevol canvi de l'ordre constitucional ha de ser avalat per una "majoria qualificada"

El cardenal Joan Josep Omella (ACN)
El cardenal Joan Josep Omella (ACN)

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), l’arquebisbe-cardenal de Barcelona Joan Josep Omella, ha demanat aquest dilluns rebaixar la crispació social i ha recordat que “tots els pactes són lícits en la mesura que respectin l’ordenament jurídic”. Durant el discurs inaugural de l’assemblea plenària dels bisbes espanyols a Madrid, el prelat ha avisat, no obstant això, que qualsevol acord que tracti de modificar “l’statu quo pactat per tots els espanyols a la Constitució del 1978” hauria de comptar, no només amb el consens de totes les forces polítiques, sinó també amb el suport d’una majoria molt qualificada de la societat.

“La reforma sempre és necessària, però ha de respectar els mecanismes legals establerts, ha de buscar el bé comú de tots i ha de comptar sempre amb el consens de la gran majoria dels ciutadans”, ha detallat Omella. En aquest sentit, el cardenal ha indicat que, tot i que “l’immobilisme” no val per frenar qualsevol canvi, tampoc no valen “temptatives reformistes” que “fragmentin la convivència”. “Assistim amb dolor a la polarització política que s’està produint al nostre país”, ha afegit el cardenal, considerat molt proper i alineat amb els pensaments i posicionaments del Papa Francesc.

Omella, que ha aprofitat el seu discurs per saludar públicament l’elecció de Pedro Sánchez, ha recordat també la tensió generada en les negociacions. “Confio que el nou president del govern d’Espanya investit recentment treballi activament amb el conjunt de totes les forces polítiques per recuperar la cohesió social i dediqui totes les seves forces a cosir les ferides socials que han provocat alguns dels pactes recents d’investidura”, ha manifestat el president de la CEE, que ha demanat al nou executiu central que treballi amb la mirada posada “a llarg termini” i pensant a deixar una Espanya “unida” a les pròximes generacions.

(Visited 10 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari