Sumar ofereix a Podemos fer ministre Nacho Álvarez

Belarra recorda a Yolanda Díaz que "els ministres de Podem els elegeix Podem" i insisteix que vol mantenir Montero a Igualtat

Nacho Álvarez

La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha ofert a Podemos un ministeri per a Nacho Álvarez, l’economista i secretari d’Estat de Drets Socials, que té carnet de la formació morada, però que alhora ha estat negociador de Sumar en l’acord amb el PSOE, recull l’ACN. Una proposta que, segons fonts de Sumar, ha de tenir com a contrapartida que Podem abandoni l’estratègia “d’atacs i insults” contra la formació de Yolanda Díaz.

L’oferta, però, no ha tingut bona acollida per part de la secretària general de Podem, Ione Belarra, que en un fil a X ha insistit que “els ministres de Podem els elegeix Podem”, i ha indicat que Irene Montero ha de repetir com a ministra, adduint que cal “aprofundir les transformacions feministes al capdavant del Ministeri d’Igualtat”.

L’oferta i la reacció de Belarra transcendeixen hores abans que Sánchez comparegui aquest cap de setmana per anunciar la composició del seu nou executiu. Es dona per fet que Sumar disposarà de quatre o cinc ministeris en funció del nombre de carteres, però el PSOE ha suggerit a Sumar l’oportunitat de cedir una àrea a Podem per evitar turbulències al Congrés, on Podem disposa de cinc diputats, afegeix la mateixa informació.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari