Nacho Álvarez renuncia a ser ministre i a tots els càrrecs a Podem per falta de confiança

La líder de Sumar oferia als morats un ministeri a condició que fos per a Álvarez

Nacho Álvarez

Nacho Álvarez ha declinat l’oferiment de Yolanda Díaz per ser ministre al pròxim gabinet de Pedro Sánchez i ha renunciat als càrrecs a Podem. A través de la xarxa social X Álvarez ha agraït la “confiança” que la líder de Sumar dipositava en ell però ha afirmat que no accepta ser ministre si la direcció de Podem “no ho comparteix ni ho aprova”. Alhora admet que durant aquests anys ha tingut “diferències rellevants” amb “l’orientació” de Podem que ha “traslladat als òrgans de direcció”, i veu “evident” que la direcció “actual” dels morats “ha perdut la confiança” que va dipositar en ell quan el va nomenar membre de l’executiva. “Considero, per tant, que el més honest és fer un pas al costat i dimitir dels càrrecs al partit”, ha afegit.

Álvarez és actualment secretari d’Estat de Drets Socials, mandat que “conclou” els propers dies. Un cop acabi, el fins ara membre de l’executiva de Podem tornarà al seu lloc de feina com a professor d’Economia a la Universitat Autònoma de Madrid.

“Ha estat un honor desenvolupar aquest càrrec servint el meu país durant aquests quatre anys, i vull agrair tant a Pablo Iglesias com a Ione Belarra la confiança que van dipositar en mi en nomenar-me”, ha indicat.

Cal recordar que Díaz ha ofert a Podem un ministeri dels cinc que presumiblement tindrà Sumar, però amb la condició que fos per a Álvarez, negociador de Sumar en l’acord amb el PSOE. Fonts de Sumar asseguraven que la proposta havia de tenir com a contrapartida que Podem abandonés l’estratègia “d’atacs i insults” contra la formació de Díaz.

L’oferta no ha tingut bona acollida per part de la secretària general de Podem, Ione Belarra, que en un fil a X ha insistit que “els ministres de Podem els elegeix Podem”, i ha apuntat a Irene Montero, perquè cal “aprofundir les transformacions feministes al capdavant del Ministeri d’Igualtat”.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari