El TSJC s’adhereix al comunicat del Suprem que rebutja fiscalitzar l’actuació judicial

L'acord del tribunal s'ha pres per majoria, tot i que dos magistrats han anunciat vot particular

  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

  La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat adherir-se al comunicat que ha emès el Tribunal Suprem (TS) aquest dilluns en el qual defensa que l’actuació judicial s’ajusta sempre a la llei i rebutja que sigui fiscalitzada, en reacció a l’acord entre PSOE i JxCat per l’amnistia.

  L’acord del TSJC s’ha pres per majoria, però hi han votat en contra els magistrats Andreu Enfedaque i Montserrat Comas d’Argemir, que han anunciat vot particular. El ple de la sala no ha efectuat cap pronunciament sobre la proposició de llei d’amnistia.

  En el comunicat, a més de defensar l’exercici de la funció jurisdiccional, el Suprem també remarca “la necessitat de preservar i garantir la independència judicial des de totes les institucions” i recorda que l’Estat de dret “exigeix l’absolut respecte a la divisió de poders”.

  (Visited 27 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari