El Suprem reacciona a l’amnistia rebutjant que es fiscalitzi la justícia

La sala de govern de l'alt tribunal afirma que l'actuació judicial sempre s'ajusta a la legalitat

Tribunal Suprem

La sala de govern del Tribunal Suprem ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una declaració en què defensa que l’actuació judicial s’ajusta sempre a la llei i rebutja que sigui fiscalitzada. Els magistrats reaccionen així a l’acord entre PSOE i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez a canvi de l’amnistia.

En concret, segons recull l’ACN, la declaració afirma que l’exercici de la funció jurisdiccional “s’ajusta empre a la legalitat, a la defensa de la Constitució i a la salvaguarda dels drets i llibertats de tots els ciutadans, en particular de la igualtat en l’aplicació de la llei”.

A més, l’alt tribunal remarca “la necessitat de preservar i garantir la independència judicial des de totes les institucions” i troba “incompatible amb ella la fiscalització o supervisió de la tasca jurisdiccional per altres poders de l’Estat”.

La sala de govern també recorda que l’Estat de dret “exigeix l’absolut respecte a la divisió de poders”, afegeix la mateixa informació.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari