CGT convoca vagues a les botigues H&M coincidint amb el Black Friday i la campanya de Nadal

El sindicat demana augments de sou, més conciliació, plusos per càrrega de feina i l'eliminació de contractes temporals

CGT a H&M

El sindicat CGT convoca set jornades de vaga de 24 hores a les botigues H&M coincidint amb el Black Friday, Nadal i Reis. El primer dia d’aturada és el 9 de novembre, seguit del 24 de novembre, quan se celebren les rebaixes del Black Friday, tradició importada dels Estats Units. A més, també han proposat a la plantilla fer vaga el 23, 27 i 30 de desembre, així com el 2 i 5 de gener, coincidint amb el període de compres nadalenques. En un comunicat, el sindicat reclama a l’empresa que compleixi tots els punts de l’acord del juliol del 2022 i que no es limiti a apujar els salaris del 3,5% del conveni. En concret, l’organització posa sobre la taula 54 mesures per negociar.

CGT denuncia que l’empresa “s’ha saltat a la torera” les demandes de la plataforma reivindicativa entre les quals hi ha millores en salaris revaloritzats amb l’IPC, el reconeixement de les categories professionals després de les promocions internes, la substitució del plus voluntari pel plus de responsabilitat, la implantació de plusos per la naturalesa del treball després d’anar assumint any a any més tasques sense que siguin remunerades, l’eliminació dels contractes temporals i utilització dels contractes fixos discontinus. A més també reclamen l’augment de les hores complementàries per a les contractacions parcials i millores en la conciliació personal.

El sindicat ha denunciat que en els últims mesos “la prioritat és rescindir contractes i augmentar la càrrega de feina de la plantilla l’època de l’any amb més vendes, sense noves contractacions a l’horitzó”; així com “denegar vacances i hores extres”, “congelar salaris i retallar beneficis”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari