Què vol fer Francesc de Dalmases amb TV3?

Francesc de Dalmases, diputat de Junts

El diputat de Junts al Parlament de Catalunya Francesc de Dalmases ha advocat per suprimir el número tres del nom de la televisió pública catalana ja que, segons la seva argumentació, avui dia “no té cap sentit”. Així ha reaccionat el diputat arran de la posada en marxa de 3Cat, la nova plataforma digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de continguts audiovisuals en català.

En una publicació a X, De Dalmases ha criticat el nom de la nova plataforma i ha considerat que li dona un estatus “de tercera” en clau “espanyola”. De fet, el diputat ha explicat que el nom de TV3 és el resultat de “la lluita” de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol per situar la televisió pública catalana rere La 1 i La 2.

El 3 de TV3 va tenir un sentit després d’una lluita aferrissada del president Pujol amb Alfonso Guerra. El president de Catalunya li va dir que no patís que seria regional, rere TV1 i TV2 -espanyoles-, però li va plantificar una televisió nacional com una casa”, ha recordat De Dalmases.

“El 3 tenia sentit l’any 1983. Avui no té cap sentit perquè vivim en un país que va votar independència i no vol ser el tercer plat de res. Al contrari, volem que la televisió pública sigui la primera”, ha assegurat el diputat, que ha afirmat estar “tip” dels qui volen TV3 “espanyola i de tercera”.

(Visited 384 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari