El PSC afirma que el reconeixement de Catalunya com a “minoria nacional” no forma part de les converses

ERC ha rebutjat valorar el concepte i s'ha limitat a assenyalar que "Catalunya és una nació"

    La portaveu del PSC, Èlia Tortolero (ACN)

    La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha evitat posicionar-se sobre la possibilitat que es reconegui Catalunya com a minoria nacional fruit de les negociacions de l’independentisme amb el PSOE per a la investidura del seu secretari general, Pedro Sánchez, com a president del govern central. Preguntada per la qüestió aquest dilluns, Tortolero ha esgrimit que no forma part de les converses i ha demanat “discreció” als equips negociadors.

    “No és el moment de personalismes ni partidismes. Està en joc el futur d’Espanya i de Catalunya”, ha advertit la portaveu socialista en roda de premsa. Tortolero ha demanat “deixar que els equips treballin” per aconseguir “un govern progressista”, i ha indicat que “la discreció és l’única manera amb què es pot treballar”.

    Per la seva banda, ERC ha rebutjat valorar el concepte de “minoria nacional” i la portaveu del partit, Raquel Sans, s’ha limitat a assenyalar que “Catalunya és una nació”. En aquest sentit, Sans ha manifestat  que se sent “còmoda” amb l’afirmació de “nació”, sense més concrecions, i ha evitat respondre cap de les preguntes sobre les negociacions per a la investidura de Sánchez.

    (Visited 56 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari