L’ATM prorroga indefinidament el veto als patinets elèctrics al transport públic

El consorci justifica la prohibició perquè no hi ha "les suficients garanties de seguretat"

Patinets elèctrics en transport públic

El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha decidit aquest divendres mantenir la prohibició de manera indefinida de pujar patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) al transport públic, tal com proposava el grup d’experts que ha analitzat els riscos d’aquests vehicles de mobilitat personal.

La prohibició temporal expirava, en principi, aquest 31 d’octubre, després que es prorrogués un període inicial de sis mesos. L’ATM esperava tenir enllestida una normativa sobre l’accés i la seguretat dels patinets al transport públic, però això no ha estat possible i per això ha decidit, de comú acord amb els operadors, mantenir indefinidament la prohibició, tal com han recomanat els experts.

Es considera que la regulació aplicable als VMP no aporta, a dia d’avui, les suficients garanties de seguretat per a permetre la seva presència al transport públic. En aquest sentit, l’ATM demanarà a les autoritats competents que accelerin aquesta regulació i posin un accent especial en la seguretat de les bateries”, explica el consorci en un comunicat. Segons l’ATM, malgrat haver estudiat diverses mesures com la limitació horària o la definició de zones específiques, “no s’ha pogut establir cap escenari en què no es mantingui un factor de risc molt elevat”.

“Cal tenir present que l’impacte d’una deflagració d’una bateria d’aquests VMP en el transport públic pot ser molt elevat, sobretot per l’alta densitat de viatgers en determinades franges horàries cada cop més àmplies, la presència de túnels en el cas del sistema ferroviari o la impossibilitat d’evitar la coincidència dels VMP amb persones vulnerables”, afegeix el comunicat. La votació ha arribat precisament després que un vagó de tren a Madrid s’incendiés dimarts per culpa d’un patinet elèctric. El vagó va quedar calcinat, tot i que no hi va haver ferits.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “L’ATM prorroga indefinidament el veto als patinets elèctrics al transport públic”

  1. Totalment d´acord
    I al que entri al metropolita i a Renfe, que hi ha, embargament inmediat i retirada del seu VMP.
    Inclús el que van camuflades en bosses
    Ajo i aigua per aquests/as impresentables
    NO COMMENT

    Respon

Feu un comentari