El CIS situa el PSOE quatre dècimes per sobre del PP en vots

ERC obtindria un 1,9% dels vots si se celebressin ara eleccions, sis dècimes més que Junts

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, reunits al Congrés dels Diputats

Segons el baròmetre d’octubre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), el PSOE disminueix la seva distància sobre el PP i obtindria un 32,6% dels vots si se celebressin eleccions, només quatre dècimes més que els populars, que es quedaria amb un 32,2% dels sufragis. L’anterior enquesta, publicada el 21 de setembre, donava als socialistes el 33,5% d’intenció de vot i un 31,7% als populars.

En el cas de Sumar, quedaria en tercera posició amb un 12,7% dels vots i Vox quedaria quarta, amb el 10,1%, un punt menys. Pel que fa a Junts i ERC, que van empatar amb set escons a les eleccions de juliol, es distanciarien entre si. Així, els republicans passarien de l’1,7% recollit al setembre a l’1,9% del CIS actual, mentre que Junts perdria quatre dècimes, passant de l’1,7% a l’1,3%.

Pel que fa a la resta de formacions nacionalistes, el baròmetre d’octubre dona a EH Bildu el 0,9%; al PNB el 0,8%; al BNG el 0,8%; a Coalició Canària el 0,1%; i a UPN el 0,1%. Amb aquests resultats, els abertzales perdrien quatre dècimes en un mes i el PNB una. També perdrien força Coalició Canària i UPN, mentre que el BNG guanyaria una dècima.

Si es fa un càlcul per blocs, el PSOE i Sumar reunirien ara el 45,3% dels sufragis, mentre que la suma de PP i Vox agruparia el 42,3%. De fet, la pujada dels populars d’Alberto Núñez Feijóo, que guanyen mig punt en un mes, es desdibuixa per la caiguda d’un punt dels de Santiago Abascal. En el cas de Sumar, avancen 0,8 punts en unes setmanes marcades per les negociacions per investir el socialista Pedro Sánchez després de l’intent fallit de Feijóo.

Pel que fa a la valoració dels líders, Sánchez amb un 4,51 de mitjana, és el dirigent més ben valorat, seguit de Yolanda Díaz, que aconsegueix un 4,49, i Feijóo, amb un 4,48. Alhora, un 40,1% dels enquestats prefereixen al líder del PSOE com a president del govern, mentre que un 32,3% es decanten pel president del PP. Pel que fa als ministres, només aproven la responsable de Defensa, Margarita Robles, i la d’Economia, Nadia Calviño, amb notes que ronden el 5,2 sobre 10.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari