Illa insta el Govern a fer política útil i no “fer volar coloms”

Demana a l'executiu que "governi" en lloc de "buscar la responsabilitat més enllà de l’Ebre"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en el seu torn al debat de política general al Parlament (ACN)

El PSC fa una “crida” al Govern perquè faci “política útil” i no faci “volar coloms”. En aquests termes s’ha expressat Salvador Illa aquest dimarts, l’endemà que el president Pere Aragonès presentés l’informe acadèmic sobre l’acord de claredat. En un acte sobre la sequera organitzat per la Fundació Campalans, el primer secretari socialista ha allargat la mà per “ajudar i col·laborar” en àmbits com aquest, amb una política “enfocada a la resolució de problemes”. Això sí, Illa també ha reclamat “autoexigència” en lloc de “buscar les responsabilitats més enllà de l’Ebre” o “externalitzar-les” en els ajuntaments. “Aquí no es trenca res, no s’espatlla res. Aquí hi ha problemes que s’han d’analitzar i resoldre”, ha sostingut.

Durant la intervenció d’obertura de la jornada, Illa ha fet un “oferiment d’ajuda” al Govern, que ha acompanyat d’una demanda: “Que governi, que es prenguin decisions, que es vagi per feina i no estem donant voltes i voltes a les coses”. En aquest, el dirigent socialista ha criticat que “sempre trobem la responsabilitat situada normalment més enllà de l’Ebre”. Ha expressat disposició a “ajudar i col·laborar i no fer demagògia barata”.

Sobre la sequera, però també vinculant-ho a l’actualitat, el primer secretari del PSC també ha fet una crida a “no tenir por, tenir confiança i a fer una política útil, enfocada a la resolució de problemes”. Ho ha contraposat amb els qui “encara fan volar coloms”.

Pel que fa a la gestió de la sequera, Illa ha apostat per “dinàmiques de col·laboració i no de confrontació” entre institucions. En aquest sentit, ha acusat l’executiu de Aragonès d’intentar “sempre externalitzar responsabilitats” i ha denunciat la “mania d’assenyalar els ajuntaments”.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari