Girona torna a pescar peixos de l’Onyar per traslladar-los al Ter

Les espècies invasores com ara la carpa se sacrificaran

Un equip de pesca elèctrica captura peixos al riu Onyar (ACN)

L’Ajuntament de Girona ha encarregat una nova captura de peixos al tram urbà del riu Onyar pel poc cabal que hi ha. Aquest dimarts a primera hora, diversos treballadors s’han instal·lat a la zona de plaça de Catalunya, des d’on han començat la captura amb pesca elèctrica.

Es tracta d’un sistema en què es genera un camp elèctric a l’aigua. Això fa que els peixos quedin atordits i sigui més fàcil agafar-los per posteriorment separar les espècies autòctones de les invasores. En el cas dels peixos autòctons, es traslladen al riu Ter on hi ha més quantitat d’aigua i es garanteix la seva supervivència. En el cas de les espècies invasores (majoritàriament carpes) se sacrifiquen. El consistori ja va encarregar actuacions similars a la primavera.

La sequera afecta en molts nivells, entre d’altres en una reducció dràstica dels cabals dels rius. Això provoca un elevat risc de mort massiva dels peixos que hi habiten per la falta d’oxigen, una mortalitat que podria derivar en problemes de salubritat del riu, a banda del patiment que genera pels animals. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Girona va organitzar un dispositiu de captura elèctrica dels animals a l’abril que ha tornat a repetir aquest dimarts.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari