Albiach respon a Junts que “quan hi ha diàleg no hi ha unilateralitat”

Els comuns denuncien que el PSOE "no els escolta" i "els fa arribar que amb l’amnistia ja n’hi ha prou"

Jéssica Albiach

Els comuns no demanen als partits independentistes que renunciïn als seus posicionaments. Així ho ha assegurat la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, que ha respost a les defenses de la via unilateral per part de dirigents de Junts. “El que més m’importa són els fets, que hi hagi negociacions i bona disposició a l’acord, com així ens fa arribar Jaume Asens”, ha sostingut Albiach aquest dilluns en una entrevista al Cafè d’Idees d’RTVE. “Quan tu seus a parlar, quan hi ha diàleg, no hi ha unilateralitat”, ha dit. Per altra banda, la dirigent ha denunciat la manca d’“ambició” del PSOE en l’agenda social, que “els fa arribar amb l’amnistia ja n’hi ha prou”, però ha deixat clar que els vots de Sumar estan garantits “evidentment”.

Albiach ha negat que les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez estiguin encallades, i ha assenyalat que “hi ha converses a totes bandes per intentar accelerar-ho”, un cop fracassada la investidura de Feijóo. En aquest sentit, des dels comuns veurien amb bons ulls una trucada del candidat socialista a Carles Puigdemont, com ja va fer amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. Alhora, la dirigent ha declarat que no cal un mediador en les negociacions, però no la veu amb mals ulls si alguna de les parts la demana.

Preguntada sobre l’informe acadèmic sobre l’acord de claredat, que serà presentat aquest dilluns pel president Pere Aragonès davant del Govern, Albiach ha lamentat que ningú els ha fet arribar aquest document, però ha llegit “un parell de coses, com que si hi ha un canvi en l’encaix territorial ha d’haver-hi un pacte territorial i que qualsevol mesura s’ha de fer des dels grans consensos” i que “és un bàsic que podríem compartir totes”. Fonts de l’executiu precisen que el faran arribar als partits polítics al llarg del matí, abans de la compareixença d’Aragonès a les 13h.

Pel que fa al conflicte a la Franja de Gaza, Albiach ha considerat “compatible” condemnar tant l’”atac terrorista” de Hamàs del passat 7 d’octubre com la resposta de l’Estat d’Israel. “Cap barbàrie justifica aquest règim i els crims de guerra. El dret a defensar no és una carta blanca per saltar-se tot el dret internacional. I aquí Israel aplica un càstig col·lectiu que va en contra del dret internacional”, ha denunciat.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari