Junts diu que segueix “lluny” d’arribar a un acord amb el PSOE

Nogueras ha evitat concretar els continguts de la trobada amb Sánchez i ha indicat que "quan calgui parlar, parlarem"

    La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, a la reunió per a la investidura (ACN)

    La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha afirmat aquest divendres que la seva formació encara veu “lluny” el “compromís històric” que ha de permetre un acord per a la investidura del socialista Pedro Sánchez. En declaracions als mitjans després de la reunió de prop d’una hora i mitja de durada que ha mantingut amb Sánchez, Nogueras ha recordat que si el PSOE pretén fer “el que ha fet els últims quatre anys” no trobarà el suport de la seva formació, perquè “no som aquí ni per escoltar ni per fer el que s’ha fet” fins ara, que “s’ha constatat que no ha funcionat”.

    La reunió entre Nogueras i Sánchez ha tingut lloc al Congrés i ha comptat també amb la presència del secretari d’Organització dels socialistes, Santos Cerdán. Posteriorment, s’hi ha afegit el ministre de la Presidència, Félix Bolaños. Un cop finalitzada la reunió, en declaracions al pati del Congrés, la portaveu de Junts ha recordat que la seva formació no ha anat a la reunió a “escoltar les condicions del PSOE perquè Junts doni aquest suport”, sinó per “recordar precisament el contrari”.

    En aquest sentit, Nogueras ha lliurat al president espanyol en funcions la transcripció de la conferència que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va fer el 5 de setembre a Brussel·les, en la qual va reclamar una llei d’amnistia per començar a negociar la investidura, així com l’assoliment d’enteses prèvies com la creació d’un mecanisme de verificació dels acords.

    La portaveu de Junts ha recordat que la seva formació no acatarà un acord que no suposi avenços, perquè “si es tracta de fer el mateix que s’ha fet i s’ha dit els últims quatre anys, els vots de Junts no són els que estan buscant”. En qualsevol cas, Nogueras ha evitat concretar els continguts de la trobada d’aquest divendres i si s’ha parlat d’amnistia: “Volem ser molt curosos i seguirem la línia que ha marcat el partit des de fa setmanes que és la de no comentar”. “Quan calgui parlar, parlarem”, ha indicat.

    (Visited 70 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari