El jutge atribueix a Laporta pagaments a Negreira

L'instructor del cas de presumpta corrupció arbitral rebutja que el FC Barcelona sigui acusació particular

Joan Laporta

El jutge instructor del cas Negreira, de suposada corrupció arbitral, ha rebutjat que el FC Barcelona es personi com a acusació particular, en una interlocutòria el contingut de la qual ha difós Europa Press aquest dimarts.

A més, atribueix a Joan Laporta, l’actual president blaugrana, “actes idèntics” als que s’imputen als expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, en referència als pagaments a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres José María Enríquez Negreira.

La resolució considera “contrari a tota ètica” el fet que “qui va cometre uns actes idèntics als dels posteriors presidents pretengui personar-se en la causa exercint l’acusació particular sota l’instrument jurídic del FC Barcelona, com si aquest fos una entitat abstracta amb un jo propi aliè al dels directius del club”.

L’instructor del cas ha rebutjat el recurs presentat pel club blaugrana contra la resolució del passat 26 de juny, que ja havia desestimat la personació com a acusació, indicant també que “no és admissible èticament que Laporta acusi els presidents Rosell i Bartomeu” pel delicte d’administració deslleial “quan existeixen indicis més que sobrats que Laporta va cometre els mateixos fets que els presidents posteriors”.

A diferència de Rosell i Bartomeu, però, Laporta no afronta cap acusació en aquest cas perquè el delicte presumptament comès amb els fets que li atribueixen en el cas Negreira, corresponents a la seva primera etapa com a president, ja hauria prescrit.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari