El PSOE respon a Feijóo que no té por del Tribunal Constitucional

Pilar Alegría recorda que l'amnistia la demanen diverses formacions que sumen 57 diputats al Congrés

    La portaveu del PSOE i ministra d'Educació en funcions, Pilar Alegría, en roda de premsa

    Foto: PSOE

    La portaveu del PSOE i ministra d’Educació en funcions, Pilar Alegría, ha restat importància a l’advertència que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha llançat en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha avançat que els populars portaran una eventual llei d’amnistia al Tribunal Constitucional (TC). En roda de premsa a Ferraz, Alegría ha recordat que en els últims cinc anys de Pedro Sánchez, el TC només ha declarat inconstitucional una mesura del govern espanyol, la declaració de l’Estat d’alarma, i, per tant, els socialistes no tenen por dels recursos que pugui presentar el PP.

    “Escoltarem les diverses forces polítiques i grups, i quan tinguem un acord ho explicarem amb total transparència”, ha dit la ministra en funcions, que ha recordat que l’amnistia no és només una petició dels partits independentistes, sinó de diverses formacions que sumen 57 diputats al Congrés, en referència a ERC (7), Junts (7), Sumar (31), EH Bildu (6), el PNB (5) i el BNG (1). D’altra banda, Alegría ha recomanat als populars que “modernitzin el seu discurs” perquè porten “dècades” sembrant “odi”.

    Durant la roda de premsa, Alegría també ha restat transcendència a la manifestació d’aquest diumenge a Barcelona contra l’amnistia, que “clarament no va complir les expectatives” del PP i de Vox, les dues formacions que, al seu entendre, la van intentar “polititzar”. La manifestació, ha dit, era “bastant menys nombrosa que altres manifestacions que s’han viscut a Catalunya”, fet que demostra, a parer seu, que Catalunya vol “convivència i retrobament”, que és en el que “treballa” el partit socialista.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari