Feijóo avança que portarà l’amnistia al TC

El líder del PP considera la mesura "una anomalia democràtica" producte d'una "transacció"

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo

Foto: PP

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha avançat aquest dilluns en una entrevista concedida a El Matí de Catalunya Ràdio que la seva formació portarà una eventual llei d’amnistia al Tribunal Constitucional (TC). Feijóo ha considerat que aquesta mesura seria una “anomalia democràtica” fruit d’una “transacció”, i no una eina de “reconciliació”, recull l’ACN.

“No coneixem el text, però si va per on es diu que va, és incompatible amb l’ordenament jurídic, i tot el que és injust ho hem de recórrer, perquè si no seríem còmplices d’una injustícia”, ha sentenciat sobre el que ha titllat d'”involució democràtica”, “decisió reaccionària” i “frau electoral massiu” que, segons ha afegit, “no té cabuda a la Constitució”.

Feijóo s’ha pronunciat en aquests termes poques hores abans de la reunió que ha de mantenir aquest dilluns a la tarda amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez. El president del PP ha dit que “escoltarà” el que li plantegi el candidat a la investidura, però ha recordat que Sánchez ja ha dit als ciutadans que “no vol el suport del PP”, i l’ha acusat de perpetuar el pacte del Tinell per impedir que el PP governi enlloc.

Per a l’aspirant popular a la presidència és “inadmissible en una democràcia” que la clau de la governabilitat la tinguin partits “que volen marxar d’Espanya”, de la mateixa manera que és una “anomalia democràtica” que el candidat a la presidència “menteixi” i permeti una amnistia per als que volen “rellançar la independència”.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari