Llarena rebutja la cinquena recusació contra ell presentada per Puigdemont

El magistrat del Suprem considera que la petició podria haver-se presentat només per demorar una euroordre

Pablo Llarena
Pablo Llarena

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha rebutjat la cinquena recusació presentada contra ell per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

En la seva resolució, coneguda aquest divendres, Llarena ha considerat que la recusació se sustenta en una causa “manifestament infundada”, i que podria haver-se presentat només per demorar una eventual ordre europea de detenció, processalment previsible, recull l’ACN.

El motiu d’aquesta recusació va ser una conferència pronunciada el passat 11 de setembre a la Facultat de Dret de Burgos on, segons els processats, Llarena va fer pronunciaments sobre una llei d’amnistia que anticiparien que pot intentar impedir la seva aplicació en el seu cas concret.

Llarena, però, ha argumentat que aquella conferència es va desenvolupar en un espai “estrictament acadèmic” i que va respondre a les anàlisis dels criteris tècnics bàsics de constitucionalitat d’una norma, però sense avaluar-ne cap d’una eventual llei d’amnistia, difon Europa Press.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari