Albares exigeix al PP que es “disculpi” amb Colòmbia per la “bola” sobre la reunió amb Puigdemont a Brussel·les

El ministre d'Exteriors retreu a Feijóo que abraci les "tècniques de l'extrema dreta" difonent "notícies falses"

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares (ACN)

El ministre d’Exteriors en funcions, José Manuel Albares, ha reclamat aquest divendres al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que es disculpi davant el govern de Colòmbia per haver difós la “bola” d’una suposada reunió de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont amb el ministre d’Exteriors i també el de Presidència, Félix Bolaños, a l’ambaixada de Colòmbia a Brussel·les.

Segons Albares, que ha parlat a RNE, és “gravíssim i antidemocràtic” que el PP doni viabilitat a “notícies falses” sabent que ho són, i el cas demostra que el PP “abraça obertament tècniques de l’extrema dreta” per intentar erosionar l’executiu en funcions.

Albares ha fet referència d’aquesta manera a les manifestacions d’aquest dijous de la secretària general del PP, Cuca Gamarra, que en roda de premsa va demanar explicacions al govern espanyol per una suposada reunió entre Puigdemont, i els ministres Albares i Bolaños que hauria tingut lloc a l’ambaixada de Colòmbia a Brussel·les.

Gamarra es feia eco i donava per bo el contingut d’un article d’opinió publicat al web La Información, i va arribar a demanar al govern del socialista Pedro Sánchez que expliqués “què fan dos ministres reunint-se amb un pròfug” al qui, segons la número dos del PP “han anat a oferir l’amnistia”.

La Moncloa va desmentir ràpidament la reunió, i poc després l’ambaixada de Colòmbia a Brussel·les va fer públic un comunicat on negava taxativament que s’hagués produït cap reunió d’aquest tipus a les seves instal·lacions.

El ministre Bolaños va anar més enllà i va publicar al seu compte de X una foto irònica i trucada de forma matussera amb Photoshop on apareix ell –mal retallat- davant un edifici amb un cartell de l’Ambaixada de Colòmbia i fins i tot Cuca Gamarra –també retallada- amb uns prismàtics. “Aquí la prova definitiva de la bola que difon avui el PP”, va escriure.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari