La JEC multa Sánchez amb 2.200 euros per fer “electoralisme” en precampanya

L'òrgan electoral ha actuat arran d'una denúncia del PP per les paraules del líder del PSOE en una roda de premsa a Brussel·les

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, a la cimera de Granada (Consell de la UE)

La Junta Electoral Central (JEC) ha imposat una multa de 2.200 euros al president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, per haver trencat el “principi de neutralitat” en una roda de premsa a Brussel·les, quan ja hi havia les eleccions del 23-J convocades. Segons l’òrgan electoral, Sánchez va vulnerar l’article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) fent “manifestacions de contingut valoratiu i electoralista” aprofitant “els mitjans públics de què disposava” com a president del govern central, fet que va suposar una desviació del “principi d’igualtat entre les formacions polítiques que concorren a les eleccions”.

La JEC ha actuat arran d’una denúncia del PP pel contingut de la roda de premsa que el líder del PSOE va oferir a Brussel·les el passat 30 de juny, en condició de president del govern espanyol. Aquell dia, Sánchez va fer bandera de la situació econòmica del país i va criticar els pactes que el PP havia assolit amb Vox, acusant els populars de canviar “drets per vots”.

Segons l’expedient que l’òrgan electoral va obrir el mes de juliol, Sánchez va fer afirmacions “valoratives” per aconseguir un criteri “favorable” dels ciutadans a la gestió del seu govern, mentre que va atribuir retrocessos i retallades de drets als governs que sorgeixen d’acords entre partits de signe polític diferent dels que donen suport al govern de la nació”. Per això, la JEC considera Sánchez responsable d’una infracció tipificada a l’article 153.1 de la LOREG, que estableix multes d’entre 300 i 3.000 euros a les autoritats o funcionaris que vulnerin les normes de la llei en casos que no constitueixin delicte.

Es tracta de la segona multa que la JEC imposa al líder del PSOE. El 2019 també el va obligar a pagar 500 euros per haver concedit una entrevista a La Sexta durant la precampanya de les eleccions del 10-N des de les instal·lacions del Palau de la Moncloa.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari