El govern català recorrerà contra la decisió del TSJC que l’obliga a pagar 81 MEUR a Renfe

Capella diu que l’Estat és “el principal incomplidor” i que la Generalitat es va “plantar”

    La consellera de Territori, Ester Capella, aquest dilluns a Barcelona (ACN)

    La consellera de Territori, Ester Capella, ha assegurat aquest dimecres que la Generalitat presentarà un recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga el govern català a pagar prop de 81 milions d’euros a Renfe. En una entrevista a Ser Catalunya, Capella ha assegurat que el govern de la Generalitat es va “plantar” perquè “els serveis tampoc funcionen”.

    “Si no compleixes amb les obligacions, la Generalitat té dret a plantar-se”, ha dit Capella, que ha defensat que la sentència “no s’ajusta al dret”. Segons ella, l’Estat espanyol “és el principal incomplidor” perquè no ha complert amb les seves “obligacions” en el traspàs del 2010. A més, ha criticat que el grau d’execució pressupostària en infraestructures és només del 19%.

    “La Generalitat en un moment determinat es planta perquè l’Estat es fa càrrec d’aquestes ampliacions de servei en altres indrets del país i a Catalunya no només no se’n fa càrrec, sinó que els serveis dels quals se n’han de fer càrrec Renfe, Adif i el ministeri tampoc funcionen”, ha argumentat Capella.

    Arran d’això, la consellera de Territori ha reiterat la petició del govern català d’un “traspàs integral” de Rodalies, tot i que ha admès que ni l’endemà ni al cap d’un any d’aquest traspàs s’hauria aconseguit revertir “la desinversió històrica” en infraestructures a Catalunya. No obstant això, Capella ha defensat que el Govern té “la capacitat d’entendre el país” i de dissenyar un sistema ferroviari eficient.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari