Concentració dels treballadors del 112 al Parlament per demanar la internalització del servei

La CGT alerta que la privatització ha dut el servei a una situació "crítica"

  Treballadors del 112 de Reus, es concentren al Parlament (ACN)

  Una dotzena de treballadors del telèfon 112 d’emergències s’han concentrat aquest dimecres davant el Parlament de Catalunya per reclamar la internalització d’aquest servei. Convocats pel sindicat CGT, els manifestants han mostrat pancartes contra Ferrovial amb frases com “Salvar vides no és un negoci”.

  En declaracions a la premsa abans de reunir-se amb diversos grups parlamentaris, el secretari del comitè d’empresa del 112 a Reus, Germán Kupfer, ha demanat al govern català i al Departament d’Interior un “compromís ferm” per la internalització d’aquest servei, en vaga intermitent des de l’estiu. El 112 depèn actualment de Serveo, propietat del fons d’inversió Portobello Capital des del 2022, i del que Ferrovial controla el 25%.

  Tal com ha exposat el representant sindical, aquest dimarts es va produir una reunió entre els treballadors i l’empresa. “La primera en els gairebé dos mesos que portem de vaga, i perquè la vam demanar nosaltres”, ha apuntat Kupfer. Tot i això, ha dit que l’empresa es va “plantar” i no va voler parlar dels punts plantejats per iniciar la negociació.

  “Van dir que llegirien i mirarien les demandes una a una i ens citarien en algun moment quan tinguessin espai per una pròxima reunió, però no ens han donat ni un calendari ni una resposta a cap dels punts”, ha afegit. Segons la CGT, la privatització del 112 ha dut el servei a una situació “crítica” tant per a la ciutadania com per a la plantilla.

  “Al llarg dels darrers mesos s’han desatès trucades per manca de personal, no s’ha pogut atendre serveis en diversos idiomes, una de les clàusules de la licitació, i la plantilla s’ha vist abocada a una situació de sobrecàrrega de treball i d’estrès afegit”, agreguen des del sindicat. Així mateix, apunten que la situació repercuteix “directament” en un servei prioritari que atén situacions de violència masclista, infarts, caigudes de gent gran i tota mena d’emergències.

  (Visited 35 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari