Serret afronta la reunió del català amb “cautela” perquè cal “consolidar confiances”

La consellera demana al govern espanyol “la màxima ambició i exigència” per aconseguir l’oficialitat del català a la UE

La consellera Meritxell Serret

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha expressat que afronta la propera reunió del Consell General de la UE, prevista pel 24 d’octubre “amb tota la cautela”. “No hi ha oposicions frontals ni vetos, però cal acabar de consolidar confiances amb els estats”, ha argumentat Serret, que també ha afegit que el Govern està treballant “amb més força” després de l’ajornament de la votació.

En una atenció als mitjans després de reunir-se amb delegats del Govern als països de la UE, la consellera ha demanat al govern espanyol “la màxima ambició i exigència” per aconseguir el vot favorable dels 27 socis europeus. “Nosaltres estem fent el màxim per esvair qualsevol dubte i consolidar el que hem reivindicat”, ha sentenciat.

Els 27 estats membres van ajornar la votació sobre l’oficialitat del català, el basc i el gallec en l’últim Consell General de la UE, celebrat el 19 de setembre. La majoria de socis europeus van expressar dubtes econòmics i jurídics sobre la inclusió d’aquestes llengües i es van emplaçar a continuar treballant per abordar la seva oficialitat en les pròximes reunions. En una atenció als mitjans posterior, el Ministre d’Afers Exteriors, Manuel Albares, va apostar per prioritzar el català en el desplegament de l’oficialitat davant el basc i el gallec.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari