Junts proposa que el Parlament ratifiqui la “manca de confiança” en el govern d’Aragonès

Segons avança 'El Periódico', els postconvergents també presentaran propostes sobre l'amnistia, l'autodeterminació i el català a la UE

  El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, amb la número 1 de la formació al Congrés, Míriam Nogueras, i el vicepresident i portaveu del partit, Josep Rius

  Foto: @albertbatet

  El grup parlamentari de Junts presentarà una proposta de resolució en el debat de política general perquè la cambra catalana ratifiqui la “falta de confiança” en l’executiu de Pere Aragonès. Segons ha avançat El Periódico, el document assenyala “que persisteix la manca de confiança d’una majoria parlamentària amb relació a l’actual govern de la Generalitat, presidit pel president Pere Aragonès”.

  El text també indica que aquesta situació genera “debilitat, inestabilitat i manca de previsió per afrontar els reptes que té Catalunya”, i es votarà aquest divendres al Parlament. D’altra banda, com indica el mitjà citat, Junts també portarà a votació propostes relacionades amb l’amnistia, l’autodeterminació i l’oficialitat del català a la Unió Europea (UE).

  Pel que fa a l’amnistia, els postconvergents demanen que suposi “l’abandonament complet i efectiu de la via judicial contra l’independentisme”. Amb relació a l’autodeterminació, Junts reclama “el reconeixement nacional de Catalunya i, per tant, el seu dret a l’autodeterminació” com a “via democràtica per a resoldre el conflicte”. Sobre el català a la UE, el partit considera “imprescindible que el pròxim 24 d’octubre es dugui a terme la votació i aprovació” sobre la seva oficialitat a la UE.

  (Visited 41 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari