“Màxima exigència” de Serret al govern espanyol pel català

Lamenta que bona part dels dubtes plantejats pels estats "es podrien haver resolt fa molt temps"

Meritxell Serret

La consellera d’Acció Exterior del Govern, Meritxell Serret, ha apuntat que demanarà “màxima exigència” al govern espanyol pel reconeixement del català a la Unió Europea. “Guanyar l’oficialitat és complit amb els compromisos; portar-la al Consell, no”, ha assenyalat aquest dimarts en una roda de premsa des de la delegació del Govern davant la UE.

Segons la dirigent republicana, la decisió adoptada aquest dimarts al Consell d’Afers General “no és plenament satisfactòria” i trasllada a l’executiu central que es troba davant “una oportunitat històrica per resoldre una anomalia democràtica”. En aquest sentit, lamenta certa passivitat i assegura que bona part dels dubtes que han plantejat els estats “es podrien haver resolt fa molt temps”.

Des de la delegació, Serret ha enumerat diverses qüestions que l’han “preocupat” en relació amb les declaracions del ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, a la sortida de la reunió. “No ens ha agradat que el govern espanyol hagi dit que ja ha complert amb el fet que es posés en marxa la reforma del reglament”, ha indicat. “Complit és que s’aprovi l’oficialitat”, ha reiterat.

Malgrat tot, la titular d’Acció Exterior ha celebrat que s’hagi posat “la primera pedra” pel que fa al reconeixement del català a la UE. “Avui s’ha fet un primer pas important”, tot afegint que el fet que no hi hagi hagut vetos en relació amb la proposta fa que l’objectiu sigui “una mica més prop”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari