La Generalitat declara l’emergència per sequera a 12 municipis més de l’Alt Empordà

Les noves restriccions, sobre l'àrea depenent del pantà de Darnius Boadella, afecten 123.000 habitants

El pantà de Darnius Boadella, el passat mes de juliol

Foto: ACN, Gemma Tubert

El Govern de la Generalitat ha declarat aquest dimarts la situació d’emergència per sequera a l’embassament Darnius Boadella (Alt Empordà), ja que es troba al 17% de la seva capacitat, i als 12 municipis que en depenen.

La Comissió Interdepartamental de Sequera,en concret, ha decidit que Cabanes, Cadaqués, Castelló d’Empúries, Figueres, Fortià, Llers, Riumors, Roses, Santa Llogaia d’Àlguema, Vilamalla, Vila-sacra i el Far d’Empordà se sumin als 22 municipis que depenen de l’aqüífer del Fluvià Muga, també a l’Alt Empordà, i als dos que s’abasteixen de l’embassament de Riudecanyes (Baix Camp), que es trobaven en la mateixa situació.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) havia proposat declarar l’estat d’emergència, tal com determina el pla de sequera, amb l’objectiu d’evitar que els municipis que depenen de l’embassament tinguin problemes d’abastament. En total seran 149.000 habitants els que estaran en la fase d’emergència: 123.080 de Darnius Boadella, 24.399 del Fluvià Muga i 1.692 de Riudecanyes.

Amb l’entrada en emergència, es fixa una dotació global d’aigua de 200 litres per habitant i dia de mitjana per municipi. Pel que fa a la resta d’usos, en l’escenari d’emergència se suprimeix el reg agrícola (es pot autoritzar només el reg de supervivència de conreus llenyosos), s’ha de reduir un 25% els consums d’aigua dels usuaris industrials, i també el consum d’aigua en els usos recreatius (25% en usos assimilables a urbans i la supressió total del reg), especifica l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari