Barcelona envia a Kíiv dos camions dels Bombers útils per a tasques de rescat i extinció de focs

Els combois està previst que arribin a la capital ucraïnesa el 26 de setembre

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la presentació dels camions dels Bombers que s'envien a Kíiv (Ajuntament de Barcelona)
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la presentació dels camions dels Bombers que s'envien a Kíiv (Ajuntament de Barcelona).

L’Ajuntament de Barcelona cedirà a les administracions locals de Kíiv (Ucraïna) dos camions dels Bombers de la ciutat. L’enviament es produeix en el marc del Pont Humanitari entre Barcelona i Ucraïna posat en marxa per la invasió militar russa. És el tercer comboi que envia l’Ajuntament a Kíiv. Els dos vehicles s’envien amb la intenció que siguin útils als ucraïnesos en tasques de rescat entre runes pels bombardejos russos i en l’extinció d’incendis. Els dos camions arribaran a Kíiv el 26 de setembre.

El consistori ha detallat que el Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona cedirà una grua autopropulsada amb capacitat d’elevar peces de fins a 40 tones, adequada per retirar runa i fer operacions de rescat, i un nou camió d’autobomba dels Bombers, cedit per l’Autoritat Portuària de Barcelona, amb una capacitat cisterna de 2.500 litres i també té quatre armaris amb persianes per portar material contra incendis.

L’Ajuntament ha explicat que és un vehicle que es fa servir en tots els incendis de trama urbana, però també és molt útil en assistències tècniques i sinistres de trànsit. Es tracta d’un vehicle de tipologia estàndard molt adaptat a trama urbana i que oferirà “molt bon servei als professionals del cos de bombers d’Ucraïna”, encarregats de fer front les destrosses que provoquen els bombardejos de l’exèrcit rus contra les ciutats ucraïneses.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari