Els arrossaires salven la collita perdent un 30% de la producció

Els conreus més propers al mar, principals afectats per la salinitat i la restricció del reg

Màquina segant arròs a Deltebre

Foto: ACN, Anna Ferràs

Els arrossaires del delta de l’Ebre han contingut la minva de la producció, que serà enguany d’aproximadament un 30%, després d’haver temut una catàstrofe per la restricció del reg, la calor, la manca de productes contra les males herbes i alguna pedregada, informa l’ACN.

Ara, immersos en la sega de l’arròs, que s’ha avançat a mitjan agost per les altes temperatures, els arrossaires estan afrontant el que consideren que és la campanya “més difícil” dels darrers anys perquè han hagut d’improvisar, provar com gestionar l’aigua dolça i poder arribar al final de la campanya.

“Ens en sortirem millor del que pensàvem”, ha manifestat, això sí, el president d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, Jordi Casanova.

La previsió és que el preu es mantindrà alt, com l’any passat, quan es van incrementar notablement -sobre els 400 euros per tona- per compensar costos de producció disparats.

Els conreus més propers al mar, recull també l’ACN, han patit especialment per la salinitat i la falta d’aigua dolça, i allà les pèrdues seran greus, i fins i tot amb camps que no se segaran.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari