Reunió de la ministra Sánchez i la consellera Capella el proper dia 13 de setembre a Madrid

La titular de Territori va insistir en abordar el traspàs de Rodalies després de les darreres incidències

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, conversa amb la consellera de Territori, Ester Capella (ACN)

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i la consellera de Territori, Ester Capella, es reuniran el pròxim 13 de setembre a Madrid, segons ha avançat SER Catalunya. Així ho ha comunicat la ministra a la consellera en resposta a la carta que Capella li va fer arribar aquesta setmana sol·licitant-li una trobada urgent per abordar el traspàs integral de Rodalies, a més de l’execució dels convenis pendents de les encomanes de gestió de diverses infraestructures i l’aprovació, per part del govern espanyol, de les zones tenses declarades per la Generalitat i la validació de l’índex de referència català per aplicar la contenció dels preus del lloguer.

En una visita institucional aquest dijous a les comarques de Tarragona, la consellera va confirmar que havia rebut una resposta de la ministra a la seva petició per reunir-se i que la trobada previsiblement seria un dia de la setmana que ve. Hores més tard, es va concretar que finalment seria el pròxim 13 de setembre.

Fonts del ministeri també han confirmat la reunió i han precisat a l’ACN que en els pròxims dies els dos equips acabaran de perfilar l’ordre del dia. De moment, però, han deixat clar que la postura del govern espanyol davant un eventual traspàs integral de Rodalies no ha variat.

En la missiva que Capella va remetre a Sánchez aquesta setmana, la consellera exigia al govern aquest traspàs que hauria d’incloure la infraestructura, el material mòbil, els recursos humans i les inversions a realitzar, així com en les mesures per fer front a les “reiterades alteracions del servei”.

A més, criticava que al llarg d’aquest estiu s’haguessin registrat 26 incidències greus en 60 dies relacionades amb el subministrament elèctric, avaries dels trens, fallades en el sistema de senyalització i descarrilaments com el de Sitges el passat 15 d’agost, on uns 65.000 usuaris es van veure perjudicats, segons la titular de Territori.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari