El Parlament designa els republicans Laura Castel i Héctor Sánchez com a senadors autonòmics

Substitueixen Pau Furriol i Adelina Escandell, que han renunciat al seu càrrec a la cambra alta

Els nous senadors Laura Castel i Héctor Sánchez a la tribuna de l'hemicicle del Parlament

El ple del Parlament ha designat els republicans Laura Castel i Héctor Sánchez com a senadors autonòmics. Així s’ha decidit en una sessió específica aquest divendres, on la representant d’ERC ha rebut 120 vots a favor i 20 abstencions, i Sánchez 94 a favor i 26 abstencions. El nou senador, actual secretari general de Comunistes de Catalunya, i Castell, que ja va ser senadora la passada legislatura, ocuparan el càrrec després que la Comissió de l’Estatut dels Diputats dictaminés aquest dijous que tots dos complien les condicions d’elegibilitat establertes per a aquesta posició. D’aquesta manera, el ple ha aprovat que els representants d’ERC substitueixin Pau Furriol i Adelina Escandell, que han renunciat al seu càrrec a la cambra alta.

Sánchez ja va concórrer en representació d’EUiA a les llistes d’ERC de les eleccions espanyoles per al Senat, però no va ser escollit perquè anava en la setena posició. Per la seva banda, Castel va ser senadora en representació de la Generalitat durant l’anterior legislatura, i també va formar part del Consell d’Europa. Els dos noms, a proposta del grup d’ERC, van ser aprovats com a elegibles aquest dijous amb els vots del PSC-Units, ERC i JxCat. Vox hi va votar en contra i la CUP i ECP es van abstenir.

Els altres sis actuals senadors de designació autonòmica són Antoni Poveda, Núria Marín i Eva Granados (PSC); Josep Maria Reniu (ERC); i Josep Lluís Cleries i Teresa Pallarès (Junts). Poveda, Cleries i Reniu van ser elegits el maig del 2021, Granados al setembre d’aquell mateix any en substitució de Manel de la Vega, i Pallarès i Marín a finals d’aquest juliol.

 

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari