El PSOE afirma que el valencià serà visible al Congrés: “No és moment de reobrir les ferides”

Ximo Puig creu que el pitjor que li pot passar a la llengua valenciana és que sigui objecte de conflicte

Ximo Puig
Ximo Puig

El PSOE demanarà formalment que el Congrés inclogui la denominació de “valencià” a la cambra. Així ho ha assegurat aquest dilluns el líder del partit a València, Ximo Puig, qui ja hauria parlat amb Francina Armengol per posar-se d’acord sobre aquesta proposta.

L’expresident del País Valencià creu que “no és moment de reobrir velles ferides” i que el pitjor que li pot passar a la llengua valenciana és que sigui objecte de conflicte. “Els qui no estimen el valencià no poden portar-nos a aquesta situació”, ha dit, fent referència a la declaració institucional del PP i Vox la setmana passada sobre l’acord lingüístic.

Sobre la decisió d’Armengol de permetre l’ús de les llengües cooficials al Congrés, Puig creu que és un “pas determinant que demostra que al final s’acaba imposant l’Espanya de la diversitat”.

Alhora, Puig ha defensat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “com l’ens normatiu que ha servit per a pacificar un conflicte que ara alguns volen reactivar”.

Finalment, referint-se a Vox i al PP, el secretari general del PSPV-PSOE ha recordat que “el que és un atemptat contra la llengua és no usar-la”, i que “no poden defensar el valencià els qui mai el parlen”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari